Щоб назвати раціон дитини справді повноцінним, у її меню обов’язково мають бути овочі. Тож те, що болгарський перець теж несе незамінну користь для дитячого організму, – сумнівів немає. Коли болгарський перець можна включати в раціон дитини? Знайомити з цим продуктом дитину слід після досягнення нею 11 місяців. Починаючи з пів чайної ложечки, поступово збільшувати розмір […]
Кулінарія
Оригінальні закуски на стіл, які не відберуть багато часу
Хіба можна уявити святковий стіл без закусок? Швидше навпаки, ми все частіше віддаємо перевагу сервіруванню фуршетного столу. Але навіть якщо меню залишається традиційним, кожній господині хочеться здивувати друзів різноманітністю. Пропонуємо приготувати оригінальні закуски на свята, які не потребують багато часу і збережуть смакові якості до приходу гостей. Рецепти закусок із лосося, сиру…. нікого не залишать […]
Як оформити дитячі страви та привчити дитину до різних продуктів?
Багато батьків рано чи пізно стикаються з труднощами, намагаючись прищепити дитині любов до різноманітних продуктів. Найпростіше це зробити, формуючи у малюка позитивні асоціації. Проявіть фантазію і створіть казковий світ готуючи дитячу страву. Оформлення має бути цікавим і перетворити трапезу на веселу гру. Ми розповімо, як красиво подати їжу дитині, щоб викликати захват і апетит у […]
Приготування риби по-грецьки під вершковим соусом
Якщо ви шукаєте простий рецепт риби, по-грецьки приготувати її дуже легко. У класичному виконанні – це традиційна польська страва, яка не має жодного стосунку до своєї назви. Ми спробуємо її трохи урізноманітнити та приготувати під вершковим соусом. Така смакота сподобається навіть тим, хто не їсть рибу. Запечена в духовці з овочами, вона виходить дуже м’якою […]
Десерти Італії: приготування класичного тірамісу
Італія славиться високими кулінарними досягненнями, зокрема випічкою і десертами. Один із найпопулярніших – тірамісу, рецепт розлетівся по всьому світу. Намагаючись урізноманітнити десерт сезонними продуктами або заощадити на дорогих інгредієнтах, кулінари винайшли сотні варіацій його приготування. Ми чули про тірамісу без яєць, тірамісу з просоченнями з алкогольних лікерів, начинкою з ягід, десерти з домашнім сиром, що […]
Похмільні супи: ТОП-3 рецепти
Ранок, після веселих і галасливих свят, часто здається не таким вже й добрим. Побороти наслідки переїдання та надлишку алкоголю організму допоможе густий наваристий похмільний суп. Рецепт із насиченими складовими допоможе вивести токсини, відновити водний баланс і повернути природний тонус ослабленому організму. Знайомтеся з простими рецептами і дізнаєтеся, який суп рятує від похмілля. Найкращі рецепти похмільного […]
Як приготувати печінку без гіркоти?
Печінка дуже корисний і досить універсальний продукт. Рецепт печінки можна знайти на будь-який смак – смажена з овочами або відварна, тушкована в соусі або приготована на грилі. З неї виходять чудові закуски, паштети, а також основні страви. На жаль, багато господинь відмовляються від цього продукту, зіткнувшись із ситуацією, коли смажена печінка гірчить. Приготування печінки має […]
Листкова самса з гарбузом на вечерю
Симпатичний трикутний пиріжок із прісного листкового тіста – популярна узбецька страва. Там його наповнюють м’ясним фаршем і випікають у тандирі. В інших регіонах її інтерпретують по-своєму: самса з птахом і грибами, горохом і зеленню, овочами і фруктовими джемами, самса з гарбузом. Рецепт щедро збагачують спеціями, використовуючи всілякі прянощі, суміш перців, паріку, гірчицю, зіру, кунжут і […]
Ягідний пиріг галета на горіховому тісті
Галета – ягідний пиріг французького походження. Насправді галета може бути абсолютно різною. Її подають як основну страву з начинкою з м’яса та овочів. Або готують відкриті пироги з будь-якими фруктами та ягодами. Приготувати ягідний пиріг можна будь-якої пори року, використовуючи свіжі або заморожені – полуницю, малину, чорниці, брусницю, смородину, а також – зібравши все це […]
Салат із печених баклажанів із сиром фета
Тривалий час баклажани використовували тільки в лікувальних цілях. Але сьогодні ми знаємо, що з них можна приготувати багато смачних і поживних страв, наприклад – салат. Печені баклажани особливо корисні, завдяки мінімальній термічній обробці вони зберігають максимум корисних властивостей. Обов’язково спробуйте салат із печених баклажанів, рецепт доповнений пряними травами та сиром фета підкорить будь-якого гурмана. Інгредієнти […]
