Неможливо уявити собі фуршет, чи то грандіозний корпоративний захід, чи просто тиху вечірку з найближчими друзями, без канапе. Ці вишукані маленькі бутербродики з начинками на будь-який смак не тільки наситять ваших гостей, а й прикрасять стіл, створять атмосферу свята. Серед основних переваг цієї закуски хотілося б виділити: Вельми привабливий зовнішній вигляд. Поєднання різноманітних продуктів дає […]
Кулінарія
Топ 3 рецепти супу з морепродуктів
Суп із морепродуктів – універсальна страва: з одного боку, це традиційна для обідньої пори рідка страва, з іншого – вишуканий кулінарний шедевр із ніжним смаком і неповторним ароматом. Супи з морепродуктів готуються швидко, з використанням мінімальної кількості прянощів та інгредієнтів, адже так важливо підкреслити неповторний смак головного делікатесного компонента. Рецепти супу з морепродуктів – 3 […]
4 рецепти салату олів’є – оригінальний смак знайомої страви
Салат олів’є споконвіку є невід’ємною стравою новорічного святкового столу. Але його творець ні з ким не ділився унікальним рецептом. Тому послідовники кулінарного генія стали вигадувати свої варіанти приготування. До речі, той самий оригінальний рецепт олів’є радше являв собою асорті з каперсів, ракових шийок, м’яса рябчиків. Сучасні рецепти олів’є для святкової вечері Приготування салату олів’є за […]
Особливості приготування мойви в духовці
Мойва – дешева і дуже корисна рибка. Для багатьох із нас вона асоціюється з дитинством і студентськими роками, оскільки її часто подавали в їдальнях у смаженому вигляді. Порадувати сім’ю цією стравою нескладно. Однак, кожна господиня знає, що після обсмажування цієї риби в кухні надовго залишається специфічний запах, який важко вивітрюється. Чудовою альтернативою смаженню буде мойва […]
Спагеті з кабачків
Якщо ви сидите на овочевій дієті або вирішили спробувати вегетаріанську кухню, то оригінальною новою стравою для вас будуть кабачкові спагеті. Так-так, не дивуйтеся. Кабачок – вельми незвичайний овоч, з нього готують навіть десерти, що вже казати за гарнір. Ми розповімо вам, як приготувати спагеті з кабачків, щоб вони вийшли соковитими, смачними, ситними та корисними. Приготування […]
Секрети популярності італійського різотто
Рис у свідомості більшості людей сприймався як гарнір до м’ясної страви. Однак із часом дедалі більше в наш раціон входять страви з рису, і перші місця в списку улюблених ділять плов і різотто. Рецепт ризото Ризото вариться з короткого рису на відміну від плову, для якого підходять саме довгі сорти. Якщо найцінніше в плові – […]
10 найкращих заправок для салату – щоб було корисно і смачно
З упевненістю можна сказати, що салат – невід’ємна частина раціону більшості народів світу. Відомо, що таку страву готували стародавні греки та римляни. Вони й привезли її в Європу. Заправки для салатів визначають смак У наш час значно розширилося поняття салат. Воно не помістилося в межах італійського Salato, Salata (солоне), як відповідно і заправка для салатів. […]
Заморський гість на нашому столі: що приготувати з авокадо
Останніми роками ми все частіше зустрічаємо на прилавках наших магазинів безліч екзотичних овочів і фруктів. Ще недавно абсолютно невідомі, вони щільно входять у наше життя. Не став винятком і авокадо. Рецепт приготування смачного і дуже корисного частування з використанням цього продукту є у кожної господині. Найкращі рецепти з авокадо Розглянемо докладніше, що можна приготувати з […]
5 страв із кукурудзи: на свято і не тільки
Останніми роками страви з кукурудзи користуються серед наших співгромадян дедалі більшою популярністю. Та й чому дивуватися. Адже це не тільки дуже смачно, це корисно. До того ж приготування кукурудзи дасть змогу урізноманітнити меню. Адже рецептів приготування їжі з цього продукту безліч. Найкращі рецепти приготування кукурудзи Розглянемо докладніше, що можна з неї приготувати. Смачна їжа з […]
Афганський плов кабулі – король східних страв
Плов кабулі – це вишукана східна страва, яка абсолютно не схожа на те, що ви куштували раніше. Для приготування кулінарного шедевра потрібно пам’ятати про маленькі секрети. Плов афганський рекомендують готувати з рису молочного відтінку. Купуючи крупу, ретельно перевірте зерна на щільність, вони не повинні ламатися. Уважно вивчайте зернятка, так, в одній жмені не має бути […]
