Це класичне пісочне печиво з горіхами прийшло до нас із Європи, де неймовірно популярне вже багато років. Готують його частіше на Різдво. В Америці цей рецепт теж здобув визнання і знайшов своїх шанувальників. На Заході та в Америці його знають під ім’ям печиво Snowball Cookies. У нас печиво отримало назву Сніжок, завдяки своїй хрусткій текстурі […]
Випічка
Листкова самса з гарбузом на вечерю
Симпатичний трикутний пиріжок із прісного листкового тіста – популярна узбецька страва. Там його наповнюють м’ясним фаршем і випікають у тандирі. В інших регіонах її інтерпретують по-своєму: самса з птахом і грибами, горохом і зеленню, овочами і фруктовими джемами, самса з гарбузом. Рецепт щедро збагачують спеціями, використовуючи всілякі прянощі, суміш перців, паріку, гірчицю, зіру, кунжут і […]
Ягідний пиріг галета на горіховому тісті
Галета – ягідний пиріг французького походження. Насправді галета може бути абсолютно різною. Її подають як основну страву з начинкою з м’яса та овочів. Або готують відкриті пироги з будь-якими фруктами та ягодами. Приготувати ягідний пиріг можна будь-якої пори року, використовуючи свіжі або заморожені – полуницю, малину, чорниці, брусницю, смородину, а також – зібравши все це […]
Рецепт смачної домашньої піци
Піца одна з найпопулярніших страв, напевно, в усьому світі. Чи не в кожному кафе вам запропонують безліч цих ласощів на вибір. Піца вважається споконвічно італійською стравою, яку, за легендою, готували італійські господині із залишків різних продуктів. Однак не завжди є можливість і бажання кудись іти, щоб поласувати піцою. Тому потрібно вивчити всі тонкощі приготування цієї […]
