Це класичне пісочне печиво з горіхами прийшло до нас із Європи, де неймовірно популярне вже багато років. Готують його частіше на Різдво. В Америці цей рецепт теж здобув визнання і знайшов своїх шанувальників. На Заході та в Америці його знають під ім’ям печиво Snowball Cookies. У нас печиво отримало назву Сніжок, завдяки своїй хрусткій текстурі […]
Десерти
Десерти Італії: приготування класичного тірамісу
Італія славиться високими кулінарними досягненнями, зокрема випічкою і десертами. Один із найпопулярніших – тірамісу, рецепт розлетівся по всьому світу. Намагаючись урізноманітнити десерт сезонними продуктами або заощадити на дорогих інгредієнтах, кулінари винайшли сотні варіацій його приготування. Ми чули про тірамісу без яєць, тірамісу з просоченнями з алкогольних лікерів, начинкою з ягід, десерти з домашнім сиром, що […]
Ягідний пиріг галета на горіховому тісті
Галета – ягідний пиріг французького походження. Насправді галета може бути абсолютно різною. Її подають як основну страву з начинкою з м’яса та овочів. Або готують відкриті пироги з будь-якими фруктами та ягодами. Приготувати ягідний пиріг можна будь-якої пори року, використовуючи свіжі або заморожені – полуницю, малину, чорниці, брусницю, смородину, а також – зібравши все це […]
Як зробити смачне варення з малини? Ласощі з користю
Усім нам із дитинства бабусі чи мами говорили, що малинове варення дуже корисне. Кожну застуду супроводжував чай із малиновим варенням або просто їли його ложками. Це було найприємніше лікування в дитинстві. Однак, користь від малини і справді величезна. У цій ягоді міститься величезна кількість вітамінів та інших корисних речовин. Вітаміни А, Е, В2 і РР […]
