Гриби це один із найбільш універсальних і різноманітних продуктів на кухні. Є багато способів їхнього приготування та сотні рецептів. Напевно в кожному домі є сімейний рецепт солінь із грибів або особливий жульєн.
Про користь і різноманітність
Усім відомо, що гриби можуть становити небезпеку у вигляді отруєння, і тому дуже часто їх піддають дуже серйозній обробці перед вживанням. Господині вимочують гриби в солоній воді, по кілька разів варять, щоб мінімізувати можливість отруєння. Але це дуже негативно позначається на якості продукту та його поживних властивостях. У такому разі, щоб не псувати смак і якість грибів, краще просто не використовувати екземпляри, які викликають сумніви.
Також не кожен гриб підходить до будь-яких видів готування. Наприклад, лисички, опеньки, білий гриб ідеально підійдуть для смаження, але у вареному вигляді вони зіпсують смак страви. Посмажити гриби досить просто, на добре розігріту пательню кидаємо гриби з цибулею, сіллю та перцем і смажимо на сильному вогні. Ви отримаєте ароматну та смачну страву.
Варять гриби тоді, коли готують супи чи маринади. Добре для маринування підходять опеньки. Для маринадів чудово підійдуть томати, кріп і лавровий лист, як спеції для нього. Опеньки чудово розкривають свій смак, якщо їх потушкувати у власному соку з оцтом. Баночка з такими грибами підкорить будь-якого гостя у вас за столом.
Також гриби добре себе проявляють на грилі. Вони зберігають більше корисних речовин і білків.
Дивуємо родину грибами
Оскільки буденні страви з грибів вміє готувати будь-яка господиня, хочеться розповісти рецепти чогось особливого.
Спробуйте незвичайний теплий салат із глив. Нам знадобитися 70 г грибів і 30 г цибулі. Усе обсмажуємо на сковорідці та доводимо до напівготовності. Окремо обсмажуємо 90 г кабачків і 40 г болгарського перцю. Додаємо в цю суміш 2 зубчики часнику і 70 г консервованої квасолі.
Змішуємо всі отримані інгредієнти, перемішуємо і заправляємо чайною ложкою бальзаміну.
Цим салатом ви здивуєте всю свою сім’ю Якщо ж вони у вас дуже люблять щось новеньке, то безсумнівно порадуйте домочадців простою, але по-справжньому ресторанною стравою.
Нам потрібно взяти 2 качани відвареної кукурудзи і помістити зерна в блендер. Додаємо 170 г вершків, не менш як 15% жирності, чебрець і прованські трави. Лисички, у кількості 100 г обсмажуємо з часником і додаємо їх у блендер. Збиваємо і доводимо крем-суп до кипіння, щойно з’явилися перші бульбашки в супі, то знімаємо з вогню і подаємо прикрасивши зеленню.