Як вегетаріанство впливає на перебіг вагітності?

Вегетаріанство – це спосіб життя, який має право обрати собі будь-яка людина на білому світі. Продукти тваринного походження в раціоні потрапляють у категорію “під забороною”, навіть незважаючи на величезний запас корисних складових. Але перебуваючи при надії, найзавзятіші вегетаріанки можуть поступитися перед своїми переконаннями заради здоров’я майбутнього малюка, якщо цього вимагатимуть медичні показники. Але чи таке небезпечне вегетаріанство, як його малюють?

вагітна жінка та овочі

Якої шкоди може завдати дотримання вегетаріанської дієти під час вагітності?

Якщо вагітні жінки дотримуються жорсткої вегетаріанської дієти, то кількість одержуваного вітаміну В12, фолієвої кислоти і заліза – недостатня. Тим паче, що ці елементи одні з найнеобхідніших під час виношування дитини.

Дефіцит вітаміну В12 погано позначається на нормальному розвитку тканин, зокрема кісткових, що впливає на нормальний розвиток малюка.

Недостатня кількість фолієвої кислоти впливає на розвиток нервової трубки плода, що теж загрожує виникненням різного роду патологій у майбутнього немовляти.

Залізо, як ми знаємо, відповідає за рівень гемоглобіну у вагітної. Тому нерідко через недостатнє надходження в організм у жінки може розвинутися залізодефіцитна анемія, що пригнічує імунітет під час вагітності та лактації.

вегетаріанські страви

Позитивні сторони “вагітного” вегетаріанства

Учені в галузі харчування та педіатри дійшли висновку, що якщо вегетаріанство під час вагітності буде збалансованим і насиченим усіма необхідними для організму потребами, то його цілком можна вважати повноцінним (за винятком сироїдіння).

Раціон вагітної жінки, яка вітає вегетаріанство, має містити певну норму вітамінів і мікроелементів, що нерідко потрапляють в організм у вигляді різних вітамінно-мінеральних комплексів. Призначення подібних препаратів має робити тільки лікар, який так само порекомендує продукти з високим вмістом білка (горіхи, насіння, крупи, боби), вітаміну В12 (морська капуста), фолієвої кислоти (огірки, морква, гриби), заліза (яблука, буряк, сухофрукти), кальцію і вітаміну Д (зелень, кунжут, мигдаль), Омега-3 (папайя, волоські горіхи), йоду (йодована сіль).

За рахунок вживання переважно зелені, фруктів, злакових за вегетаріанства у вагітної не повинно виникнути проблем із кишківником, зокрема із закрепами, на які нерідко страждає багато жінок при надії.

З усього переліченого вище можна зробити висновок: якщо вживання м’яса суперечить способу життя вагітної жінки, то вона зобов’язана знайти у своєму меню гідну йому заміну заради гарного самопочуття і свого, і майбутньої дитини.

Post Author: Инна К.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *