10 найкращих заправок для салату – щоб було корисно і смачно

З упевненістю можна сказати, що салат – невід’ємна частина раціону більшості народів світу. Відомо, що таку страву готували стародавні греки та римляни. Вони й привезли її в Європу.

соус для салату, заправка для салату, зелений соус, соус у соуснику

Заправки для салатів визначають смак

У наш час значно розширилося поняття салат. Воно не помістилося в межах італійського Salato, Salata (солоне), як відповідно і заправка для салатів.

Приготування заправки для салату – нескладний процес, важливо підібрати складові та знати тонкощі технології.соуси, соуси різні в піалах, соуси для салатів

Види популярних салатних заправок

  1. Рецепт заправки для салату, інгредієнти якого – олія та оцет, у Мережі називається французьким, але він широко застосовується і нами.
  2. Заправка для салату може бути приготована на основі гірчиці: купленої в магазині (варіант – подрібнене насіння рослини). У готову гірчицю додають часник, прованську олію, цукор, сік лимона, сіль, орегано, базилік – за смаком.
  3. Салатна заправка японська готується змішуванням соєвої оцтової кислоти з кунжутною олією, кунжутом, білим винним соусом – усього по 1 столовій ложці. Суміш збивають вінчиком.
  4. Припускаючи готувати італійський салат, заправку готують з маслинової олії (півсклянки), яблучного оцту, білої цибулі, зубчика часнику й орегано, гірчиці сухої, перцю – у невеликих кількостях за смаком.
  5. Якщо частиною дієти для схуднення є салат, заправки можна використовувати на основі лимона. Наприклад: оливкова олія 100 мл, цедра і сік лимона (4 ложки). Сіль і перець.
  6. Також з метою зменшити вагу можна використовувати такий рецепт приправи: 250 мл знежиреного йогурту, 2 столові ложки базиліка, перець білий і чорний у малих кількостях.
  7. Готують суміші в блендері з півсклянки підсмажених горіхів, листя базиліка, зубчика часнику і 100 мл оливкової олії.
  8. Готують салатні соуси, використовуючи мак, який заздалегідь злегка обсмажують на сухій сковорідці, а потім збивають у суміші з яблучним оцтом, медом, гірчицею, оливковою олією.
  9. Із меду (дві чайні ложки) і гірчиці виходить пряна заправка. Для цього в суміш цих продуктів додають сік і цедру половини лимона, прованську олію і прянощі.
  10. Фруктову суміш заправляють просто – йогуртом (склянка) плюс кілька ложок рідкого меду, ванілін.

Приємного апетиту та вдалої винахідливості господиням!

Post Author: Татьяна Б.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *