Зелена гречка це не є новомодний продукт, що нещодавно з’явився на ринку. Дуже дивно, але багато хто досі не знає, що такий продукт у принципі існує. Насправді гречка зелена – це та сама крупа, що ми звикли бачити на прилавках. Просто звичайна коричнева крупа обсмажується для більш тривалого зберігання. По суті саме зелена гречка це первісний продукт, з яким потім проводять різноманітні маніпуляції.
Переваги зеленої гречки
Ця всіма непримітна крупа має такий самий поживний набір речовин, як і інші повноцінні білкові продукти: цілих 18 амінокислот. І після цього чи варто її називати просто кашею?
Властивості зеленої гречки досить специфічні та багатогранні. У разі вживання цієї крупи на постійній основі вона може нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту, полегшити симптоми в разі виразки та хвороб шлунка, очистити кишечник, запобігти закрепам. Так само систематичне вживання цієї крупи є профілактикою онкологічних захворювань.
Таку крупу дуже корисно їсти за наявності надмірної ваги, бо вона розганяє метаболізм людини, і процес схуднення прискорюється в рази. Але це тільки в тому разі, якщо людина дотримується правил здорового харчування і веде активний спосіб життя.
Дієта із зеленою гречкою нагородить тебе неймовірними результатами, якщо додати її в свій режим харчування на постійній основі. На сніданок ми пропонуємо спробувати тобі зробити смузі з пророщеної гречки з ягодами, на обід і вечерю ти можеш подати її на гарнір. Так само з неї виходять чудові салати: у пророщену гречку необхідно додати олії та овочів. Не варто боятися експериментувати.
Як правильно їсти зелену гречку?
Таку крупу найкраще пророщувати. Тоді вона стає м’якою, як кашка. І в такому разі з неї можна робити найрізноманітніші страви. Зараз ми розповімо тобі, як же розібратися з приготуванням зеленої гречки.
Для початку її потрібно замочити на кілька годин. Вона виділить слиз, який необхідно змити, промивши крупу. Вологу кашку залиш на ніч у посудині, але прикрий кришкою. Так само необхідно кришку трохи відкрити, щоб зайва волога з крупи випарувалася.
Уже за ніч зернятка здатні проростити до 1 сантиметра паростків.
Насправді ти перестанеш сумніватися, чи корисна зелена гречка, як про неї говорять, коли дізнаєшся, що в ній настільки велика кількість вітамінів, що її можна вживати, не піддаючи термічній обробці.