Любителям солоненького присвячується… Якщо ви любите розсільні сири, то обов’язково спробуйте збагатити їхній смак за допомогою сирокопченої грудинки. Поєднання сулугуні з беконом стане справжньою знахідкою для шанувальників закусок.
Насичений аромат і чудовий смак за мінімальних витрат – приготувати сулугуні в беконі можна буквально за 10 хвилин! Чудовий варіант швидкого частування на випадок, якщо несподівано нагрянули гості. Ідея із серії “елементарно, Ватсоне”, проте, спробувавши одного разу сир сулугуні в беконі, ви вже не зможете відмовити собі в розкоші зробити улюблені ласощі з грузинським акцентом.
Простий рецепт приготування сулугуні в беконі або королівська подача з соусом
Бекон із сиром сулугуні чудово підходить як закуска до пива, він із легкістю дасть фору чіпсам і солоним горішкам, що приїлися.
Все, що нам знадобиться для приготування:
- сир сулугуні;
- бекон;
- трохи чорного меленого перцю;
- сковорода;
- рослинна олія для обсмажування.
Для початку візьміть однакову за вагою кількість сулугуні з беконом. Інгредієнти необхідно нарізати: сир – порційно, довгастими смужками близько сантиметра завширшки, а грудинку – тонкими слайсами.
Оберніть кожен шматочок сулугуні беконом, приправленим перцем. Потім підрум’яньте закуску на рослинній олії з усіх боків на добре прогрітій сковорідці. Готово!
Тим, хто дотримується дієти, дозволено трохи адаптувати рецепт сулугуні в беконі, замінивши етап смаження запіканням у духовці за 200-220°. 7 хвилин з кожного боку буде достатньо, щоб отримати чудову страву зі зниженим вмістом вуглеводів, яка допускається навіть на першому етапі схуднення на “Кремлівці”.
Досвідченим господиням підкажемо, як можна вигідно подати страву. Щоб перетворити просту їжу на гідний святкового столу делікатес, знадобиться (з розрахунку на 300 г сиру та грудинки):
- 270-300 г груш;
- 80 г джему з айви;
- 40 г цукру;
- 20 г вершкового масла.
Грушу нарізаємо “кругляшками”. Обсмажуємо, посипавши цукром, на розтопленому маслі до легкого рум’янцю. Виймаємо зі сковороди, додаємо в ємність варення. Уварюємо, поки не стане досить густої консистенції.
Готові рулетики з пилу з жару подаємо на груші, полив ягідним соусом. Для прикраси сулугуні в беконі використовуємо гранатові зерна або зелень петрушки.