Це класичне пісочне печиво з горіхами прийшло до нас із Європи, де неймовірно популярне вже багато років. Готують його частіше на Різдво. В Америці цей рецепт теж здобув визнання і знайшов своїх шанувальників. На Заході та в Америці його знають під ім’ям печиво Snowball Cookies. У нас печиво отримало назву Сніжок, завдяки своїй хрусткій текстурі та білосніжній оболонці. Спробуємо сьогодні приготувати печиво сніжок. Рецепт досить зрозумілий і з ним впорається навіть недосвідчена господиня.
Які необхідно підготувати інгредієнти для печива Сніжок
- масло вершкове 230гр
- пудра цукрова 240 гр
- цукор ванільний 1 ч.л.
- борошно 280 гр
- сіль 0,5 ч.л.
- подрібнений мигдаль 1 склянка
- цедра апельсина 0,5 ст.л.
Щоб отримати високу якість печива Сніжок, інгредієнти деякі потрібно попередньо підготувати. Наприклад, вершкове масло розм’якшити, пудру цукрову подрібнити в кавомолці та розділити на дві частини (180 гр і 60 гр), а цедру можна отримати, якщо акуратно зняти верхню помаранчеву частину апельсина економкою. Що стосується мигдалю, то його потрібно спочатку на 5 хвилин залити гарячою водою, потім на хвилину холодною і почистити від лушпиння. Після горіхи потрібно буде подрібнити будь-яким доступним для вас способом.
Цей рецепт печива Сніжок розрахований на 40 штук
Змішати 0,5 склянки пудри цукрової, цукор ванільний, розтоплене масло вершкове і збити в повітряну масу віночком або міксером. В окремій мисці поєднати сіль і просіяне борошно. Перемішати вміст двох ємностей і збити міксером. Або можна просто довести тісто до однорідної консистенції ложкою. Маса має бути щільної структури. Вмістити в тісто подрібнені горіхи мигдальні та цедру апельсина. Змішати все можна вручну. Отримуємо густе та не липке тісто. Далі формуємо кульки невеликого діаметра, приблизно, як кулька для настільного тенісу. Деко закрити пергаментом і викласти печиво на дистанції 2 см одне від одного.
На кінцевому етапі розглянемо скільки готувати печиво сніжок. Довести температуру духовки до 200 градусів. Акуратно, щоб не покотилися, перенесіть деко з кульками в духовку. Запікати страву 13-15 хвилин до золотистого відтінку. Дати трохи охолонути печиву й обсипати цукровою пудрою кілька разів. Домашнє печиво Сніжок чудово підійде для чаювання або подарунка рідним, друзям. І тепер, коли ви дізналися самі, поділіться і з подругами як приготувати печиво Сніжок.