Топ 3 рецепти супу з морепродуктів

Суп із морепродуктів – універсальна страва: з одного боку, це традиційна для обідньої пори рідка страва, з іншого – вишуканий кулінарний шедевр із ніжним смаком і неповторним ароматом. Супи з морепродуктів готуються швидко, з використанням мінімальної кількості прянощів та інгредієнтів, адже так важливо підкреслити неповторний смак головного делікатесного компонента.

суп із морепродуктами, суп із креветками, гаряча страва з кеветками

Рецепти супу з морепродуктів – 3 безпрограшні варіанти

1. рибний суп із креветками

Коли на вулиці холодно, і так хочеться зігрітися тарілочкою чогось смачного, чудовим варіантом стане простий суп із морепродуктів. Рецепт передбачає приготування страви на рибному бульйоні, тому такі ласощі можна готувати навіть у піст. Технологія приготування максимально проста: готуємо прозорий рибний бульйон, у який додаємо овочі (дрібно нарізану цибулю, пастернак, трохи моркви), вводимо рис, варимо до готовності. Наприкінці приготування поміщаємо в каструлю очищені креветки на 2-3 хвилини, інакше м’ясо стане “гумовим”. У майже готовий суп можна додати м’ясо риби, з якої варився бульйон, очищене від кісточок. Перед подачею в тарілку з супом додають трохи свіжої січеної зелені та скибочку лимона.
Порада: для бульйону краще взяти рибу червоних сортів.суп із морепродуктами, суп із креветками, гаряча страва з кеветками, суп у ресторані

2.Сирний суп-пюре з креветками

Як і більшість супів із морепродуктів, цей готується на основі рибного бульйону. Варимо його до готовності, додавши овочі (цибулю, моркву, корінь селери, картоплю). Наприкінці приготування вводимо очищені креветки на кілька хвилин. Виймаємо рибу, охолоджуємо і відділяємо м’ясо від кісток. Злегка остиглий бульйон разом з овочами та рибою збиваємо в блендері до однорідного стану, переливаємо в каструлю і ставимо на невеликий вогонь або на водяну баню. Вводимо в суп попередньо натертий плавлений сирок, постійно помішуючи, щоб сир повністю розчинився. Готову страву розливаємо по тарілках, посипаємо свіжою зеленню, окремо в кожну тарілку кладемо по кілька ложок відварених креветок.

Порада: для супу з морепродуктів віддавайте перевагу вершковому сиру з мінімальним вмістом крохмалю.

3.Томатний суп із пастою та морепродуктами

Смачний і ситний, по-справжньому італійський суп. Морепродукти для нього можна взяти будь-які, підійде класичний мікс, головне – наявність мідій. В основі цієї страви – овочевий бульйон. Суп готується так: у каструлі з товстим дном обсмажуємо цибулю та часник, додаємо помідори у власному соку, тушкуємо, поки маса не зменшиться вдвічі. Вводимо овочевий бульйон, доводимо до кипіння, додаємо пасту. Коли остання майже готова, вводимо морепродукти. Варимо ще кілька хвилин, додаємо базилік і знімаємо з вогню. Перед подачею в кожну тарілку додаємо зелень і лимон.

Важко знайти ласощі з більш тонким смаком, ніж морепродукти. Суп із них також вирізняється вишуканістю – те, що потрібно, щоб скрасити сірі будні.

Ми свідомо не наводимо точну кількість інгредієнтів для кожної страви – експериментуйте, і ви знайдете свій ідеальний рецепт улюбленого супу.

суп із креветками, суп із морепродуктів, смачний суп, суп у піалі, суп у піалі

Post Author: Татьяна Б.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *