Ранок, після веселих і галасливих свят, часто здається не таким вже й добрим. Побороти наслідки переїдання та надлишку алкоголю організму допоможе густий наваристий похмільний суп. Рецепт із насиченими складовими допоможе вивести токсини, відновити водний баланс і повернути природний тонус ослабленому організму. Знайомтеся з простими рецептами і дізнаєтеся, який суп рятує від похмілля.
Найкращі рецепти похмільного супу з різних країн світу
Корейський похмільний суп
Інгредієнти:
- 400 гр. Свинини
- 1/3 ст. корейського рису
- 300 гр. Редьки
- 1 велика цибулина
- 4 ст. л. соєвого соусу
- 0,5 головки часнику
- червоний гострий перець
- чорний мелений перець
Рецепт корейського похмільного супу:
- М’ясо порізати шматками середнього розміру й обсмажити на розпеченій сковороді в невеликій кількості рослинної олії. Швидкі похмільні супи, як правило, досить жирні та ситні.
- Коли свинина зарум’яниться, відправляємо до неї подрібнену цибулю. Тушкуємо кілька хвилин, заправляємо соєвим соусом і залишаємо під кришкою на 5 хвилин.
- Редьку очистити й порізати невеликими шматочками, скласти разом із м’ясом у каструлю та залити окропом. Варити 15 хвилин, потім всипати рис і довести його до готовності.
- Робимо гостру заправку, щоб суп із похмілля мав потрібний ефект. Давимо часник, додаємо сіль, чорний і червоний перець у великій кількості. Заправляємо бульйон і пробуємо на сіль (якщо потрібно додаємо).
- Даємо настоятися 10 хвилин і приступаємо до лікування похмільного синдрому.
Похмільний суп із Мексики
Інгредієнти:
- 500 гр. Окуня
- 2 картоплини
- 5 помідор
- 3 зубчики часнику
- 1 цибулина
- перець чилі
- лайм
- олія для смаження
Рецепт похмільного супу з Мексики
- Рибу миємо, чистимо, режим порційними шматочками. Варимо бульйон із голови та хвоста.
- Часник і цілі помідори запікаємо в духовці 20 хв.
- Накришити цибулю невеликими кубиками, обсмажити в олії з часником і м’якоттю помідорів.
- Бульйон процідити і зварити в ньому картоплю. Додати заправку, дрібно нарізаний перець чилі та рибу.
- Розливаємо по тарілках, скроплюємо соком лайма і насолоджуємося похмільним супом.
Азіатський Яка-мейн від похмілля
Інгредієнти:
- 200 гр. Яловичини
- 200 гр. копченої грудинки
- 300 гр. Локшини
- 2 яйця
- пучок зеленої цибулі
- 50 мл соєвого соусу
Рецепт супу Яка-мейн:
Яловичину відварити в підсоленій воді та вийняти.
У бульйоні приготувати локшину. За кілька хвилин до готовності відправити до неї копченості та порвану на волокна яловичину. Заправляємо соєвим соусом і вимикаємо.
Під час подачі гарячий супець прикрашаємо зеленою цибулею та вареним яйцем.
Приготувати похмільний суп краще ввечері, а зранку одразу взятися за оздоровчі процедури.