4 рецепти салату олів’є – оригінальний смак знайомої страви

Салат олів’є споконвіку є невід’ємною стравою новорічного святкового столу. Але його творець ні з ким не ділився унікальним рецептом. Тому послідовники кулінарного генія стали вигадувати свої варіанти приготування. До речі, той самий оригінальний рецепт олів’є радше являв собою асорті з каперсів, ракових шийок, м’яса рябчиків.салат олів'є, новорічний салат, види салату олів'є

Сучасні рецепти олів’є для святкової вечері

Приготування салату олів’є за рецептом, близьким до вихідного, передбачає використання дорогих, вишуканих інгредієнтів: перепілки, чорна ікра, телячий язик, краби, солоні та свіжі огірки, яйця, оливки, каперси, майонез, олія, олія рослинна, цибулина, плоди ялівцю, лист лавровий.

М’ясо необхідно зварити, у бульйон кинути ялівець, лист, цибулю. Сюди ж соус із жовтків, олії, оцту, гірчиці. Перепелів підсмажити, у сковороду капнути води, прянощів, поставити тушкуватися. Дати м’ясу охолонути, після чого подрібнити. Потім додати інші складові. Викласти все на тарілку, розмістити на ній розрізані яйця з краплею соусу і чорної ікри, що чергуються з оливками. Для такого олів’є може бути використано м’ясо кролика або індички.

Приготувати салат олів’є можна і без м’яса. Для цього знадобиться:

  • морква;
  • картопля;
  • соєва ковбаса;
  • огірок свіжий;
  • яблуко;
  • тофу;
  • маслини;
  • зелень;
  • приправи.

Зваріть картоплю з морквою. Потім усе нарізається дрібними шматочками, заправляється майонезом і приправляється спеціями.

Олів’є салат може стати супер-сучасним, оскільки його можна перетворити на теплий. Цей варіант актуальний під час готування на двох. За рецептом потрібно взяти:

  • картоплю;
  • яйце;
  • грудку;
  • солоні огірки;
  • зелень;
  • базилік;
  • часник;
  • майонез;
  • олія;
  • оцет.

У духовці приготувати філе, відварити картоплю, після чого все нарізати і з’єднати з подрібненими огірками та зеленню. Після беріться за яйця пашот, які викладають на інгредієнти: вилийте їх на блюдце, а з нього акуратно опустіть у киплячу воду, варіть не більш як 4 хвилини і діставайте шумівкою.

Червоний олів’є – рецепт має незвичний:

  • картопля;
  • лосось;
  • ікра;
  • креветки;
  • огірки свіжі;
  • цибуля;
  • горошок;
  • лимон;
  • паприка;
  • рожевий перець;
  • майонез.

Усі складові, крім яєць і креветок, нарізають дрібно, а їх залишають як прикрасу, розташовану по краях тарілки.салат олів'є, оригінальний рецепт олів'є, олів'є на листках салату

Post Author: Татьяна Б.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *