Рибні котлети, безсумнівно, корисна і дуже цікава страва. Фарш для них готують із додаванням усіляких спецій і добавок, які прикрасять і урізноманітнять смак цієї страви.
Вибираємо інгредієнти для фаршу
Спочатку потрібно визначитися з рибою. Бажано вибирати не надто жирні види риб. Наприклад, щука, минтай, горбуша, пеленгас. Підходить будь-яка риба, хоч морська, хоч тушка з річки.
У разі, коли не вийшло добути ідеальну для страви рибку, не засмучуйтеся, адже до сухої – можна завжди додати жир, а з жирної риби зрізати зайве.
Віддавайте перевагу великим тушкам, з них набагато простіше витягти всі кістки. Якщо ж доступна тільки дрібна риба, то просто прокрутіть її кілька разів на м’ясорубці й тоді дрібні кісточки не будуть відчуватися.
Щоб надати соковитості котлетам у фарш додають вершки або овочі, наприклад, картоплю, моркву. Також можна додати хліб або крупу, найчастіше додають манну, а для кращого зчеплення всіх складових фаршу можна додати в нього яйце.
Для пікантності та поліпшення смаку можна додати цибулю, часник, різні трави та спеції для рибних страв.
Приступаємо до готування
Перед приготуванням можна поставити фарш у холодильник, так він стане ніжнішим і зручнішим для ліплення. Також перед ліпленням краще обмокнути руки в прохолодну воду, це полегшить процес формування котлет.
Рибний фарш, зазвичай, більш рідкий, ніж м’ясний, тому краще вдатися до панірування. Для нього нам знадобиться борошно пшеничне або панірувальні сухарі.
Якщо ви не дуже впевнені в щільності вашого фаршу, то краще перед паніруванням у сухарях або борошні, обмокніть котлету у збите яйце.
Смажити ж котлети слід на дуже сильно розігрітій сковорідці, це вбереже вашу страву від прилипання і під час приготування утвориться апетитна скоринка.
Обсмажують котлети з двох боків на сильному вогні, для збереження соковитості, а після цього потрібно їх протушкувати під кришкою ще хвилин 20.
Також після обсмажування, до готовності, котлети можна запекти в духовці з травами або сиром.
Ще один варіант, це котлетки приготовані на пару. Вони виходять дуже ніжні. Для приготування у такий спосіб можна замість звичайної води використовувати рибний бульйон із різними травами, такий прийом тільки поліпшить смак вашої страви.
Готові котлети можна подавати зі сметанним соусом, що дуже підкреслить смак страви та додасть їй м’якості.