Рецепт смачної домашньої піци

Піца одна з найпопулярніших страв, напевно, в усьому світі. Чи не в кожному кафе вам запропонують безліч цих ласощів на вибір.

Піца вважається споконвічно італійською стравою, яку, за легендою, готували італійські господині із залишків різних продуктів.

Однак не завжди є можливість і бажання кудись іти, щоб поласувати піцою. Тому потрібно вивчити всі тонкощі приготування цієї страви вдома.

Італійські хитрощі

По-перше, не бійтеся експериментів із начинками. Настільки універсальне тісто складно знайти. До нього підійде практично будь-яка начинка: овочева, м’ясна, рибна, солодка.
По-друге, ручне замішування і розкочування. Нехай ви витратите більше часу, але вийде просто незабутня основа для піци, легка в розкочуванні та пишна під час випікання.

По-третє, завжди випікайте виріб тільки в максимально розігрітій духовці. Тільки так у вас вийде дуже запашна і рум’яна піца. У піцеріях встановлені дров’яні печі, температура в яких може досягати 400 градусів, водночас у домашній духовці максимальна температура 250. Але не сумуйте з цього приводу, такої температури, як у домашній печі, вистачить, щоб приготувати чудову піцу, головне не перетримуйте її, достатньо 5-7 хвилин.

Готуємо піцу правильно

Зробіть свою піцу оригінальною, а також потіште друзів або домочадців, які не люблять кірки у піци. Перед тим, як ставити піцу в духовку, змастіть бортики улюбленим соусом або загорніть у нього сосиски чи сир, у вас вийде ще одна страва, яку ніхто не захоче залишити на тарілці.

Що стосується подачі піци, то безперечно, потрібно подавати її до столу одразу ж після випікання. Піца дуже швидко втрачає свої властивості й аромат, тому краще їсти її одразу ж. Звичайно ж, якщо після трапези у вас залишилися ці ласощі, то не варто викидати залишки, як щось непридатне для їжі. Розігрівати піцу найкраще в духовці, так вона хоч і частково, але матиме аромат, схожий на свіжоприготовану.

Рецептів піци незліченна кількість, але найголовніше це основа, тож розглянемо один із варіантів тіста. Нам знадобитися насипати 1 пакетик дріжджів у 1,5 склянки підігрітої води і залишити на 5 хвилин для реакції. Далі змішати 400 г борошна, по 5 г солі та цукру і додати 20 мл олії. Потрібно добре вимісити тісто. Якщо воно вийшло занадто липким, додайте більше борошна.

Приготоване тісто змащуємо соняшниковою олією, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплі, поки воно не збільшиться вдвічі, це займає приблизно 1,5 години. Можна залишити тісто на довше – це тільки поліпшить смак піци.

Post Author: admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *