Коли запіканки та ікра приїлися, а врожай загону кабачкових продовжує тішити, саме час шукати нові варіанти приготування. Як щодо поекспериментувати і зробити торт із цукіні? Закуска готується з нехитрих складових, але результат гідний святкового столу. Трохи змінивши форму подачі, торт можна виготовити у вигляді невеликих порцій.
Отже, торти з цукіні. Звучить несподівано, але повірте, це неймовірно ніжна і смачна страва. Рецептів цієї красивої та ситної страви на просторах інтернету не перелічити. Пропонуємо вашій увазі простий базовий набір інгредієнтів, який знайдеться у кожної господині.

Програма-мінімум або базові інгредієнти для торта з цукіні
Закуска з цукіні за технологією приготування нагадує печінковий тортик. Принцип той самий – зробити плоскі оладки, з’єднати їх соусом або начинкою.
Рецепт торта з цукіні гранично простий: разом з обсмажуванням і складанням на процес піде максимум година. Для початку приготуйте продукти:
- 1 цукіні;
- 2 курячих яйця;
- 100-120 г борошна;
- спеції;
- соняшникова або оливкова олія.
Соковитий родич кабачка почистіть, позбудьтеся насіння і шкірки. “М’якоть” потріть на дрібній тертці, відіжміть сік, що виділився. Додайте до овоча борошно, яйця, сіль, за бажанням – мелений перець, сушений часник, паприку або інші улюблені приправи. Перемішайте до стану однорідної маси.
Переходимо до створення “коржів”: тісто на торт із цукіні смажимо у вигляді млинців приблизно однакового розміру. По черзі зарум’янюємо їх на сковороді з розігрітою олією.
Коли коржі охолонуть, викладаємо їх один на одного, промащуючи кожен шар, наприклад, часниковим соусом. Змішаємо 180-200 г майонезу з кількома зубчиками чавленого часнику, свіжою або сушеною зеленню і 150 г дрібно натертого твердого сиру. Ось і готовий наш закусочний торт із цукіні. Рецепт невигадливий, але й тут є свої премудрості:
- Якщо коржі розвалюються при перевертанні, додайте в тісто 1,5-2 ложки манної крупи.
- Змінюйте начинку на свій розсуд, додаючи томати, куряче м’ясо або смажені печериці. Для прошарку підійдуть і смажена цибуля, і фарш, і подрібнене варене яйце.
- Оптимальна кількість шарів, щоб виріб не розвалювався під час нарізання – 4-5.
Як бачите, приготувати торт із цукіні зовсім нескладно, порадуйте своїх близьких новинкою і Ви.

