Як зробити шедевральний закусочний торт із цукіні?

Коли запіканки та ікра приїлися, а врожай загону кабачкових продовжує тішити, саме час шукати нові варіанти приготування. Як щодо поекспериментувати і зробити торт із цукіні? Закуска готується з нехитрих складових, але результат гідний святкового столу. Трохи змінивши форму подачі, торт можна виготовити у вигляді невеликих порцій.

Отже, торти з цукіні. Звучить несподівано, але повірте, це неймовірно ніжна і смачна страва. Рецептів цієї красивої та ситної страви на просторах інтернету не перелічити. Пропонуємо вашій увазі простий базовий набір інгредієнтів, який знайдеться у кожної господині.

Кабачки, закуски з цукіні, страви з кабачків

Програма-мінімум або базові інгредієнти для торта з цукіні

Закуска з цукіні за технологією приготування нагадує печінковий тортик. Принцип той самий – зробити плоскі оладки, з’єднати їх соусом або начинкою.

Рецепт торта з цукіні гранично простий: разом з обсмажуванням і складанням на процес піде максимум година. Для початку приготуйте продукти:

  • 1 цукіні;
  • 2 курячих яйця;
  • 100-120 г борошна;
  • спеції;
  • соняшникова або оливкова олія.

Соковитий родич кабачка почистіть, позбудьтеся насіння і шкірки. “М’якоть” потріть на дрібній тертці, відіжміть сік, що виділився. Додайте до овоча борошно, яйця, сіль, за бажанням – мелений перець, сушений часник, паприку або інші улюблені приправи. Перемішайте до стану однорідної маси.

Переходимо до створення “коржів”: тісто на торт із цукіні смажимо у вигляді млинців приблизно однакового розміру. По черзі зарум’янюємо їх на сковороді з розігрітою олією.

Коли коржі охолонуть, викладаємо їх один на одного, промащуючи кожен шар, наприклад, часниковим соусом. Змішаємо 180-200 г майонезу з кількома зубчиками чавленого часнику, свіжою або сушеною зеленню і 150 г дрібно натертого твердого сиру. Ось і готовий наш закусочний торт із цукіні. Рецепт невигадливий, але й тут є свої премудрості:

  • Якщо коржі розвалюються при перевертанні, додайте в тісто 1,5-2 ложки манної крупи.
  • Змінюйте начинку на свій розсуд, додаючи томати, куряче м’ясо або смажені печериці. Для прошарку підійдуть і смажена цибуля, і фарш, і подрібнене варене яйце.
  • Оптимальна кількість шарів, щоб виріб не розвалювався під час нарізання – 4-5.

Як бачите, приготувати торт із цукіні зовсім нескладно, порадуйте своїх близьких новинкою і Ви.
торт із цукіні, закуска з кабачків

Post Author: Татьяна Б.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *