Останніми роками страви з кукурудзи користуються серед наших співгромадян дедалі більшою популярністю. Та й чому дивуватися. Адже це не тільки дуже смачно, це корисно. До того ж приготування кукурудзи дасть змогу урізноманітнити меню. Адже рецептів приготування їжі з цього продукту безліч.
Найкращі рецепти приготування кукурудзи
Розглянемо докладніше, що можна з неї приготувати.
Смачна їжа з кукурудзи на кожен день:
- Перша страва з кукурудзою – суп. Для приготування, крім банки цього чудового продукту, вам знадобиться:
склянка вершків,
пара картоплин,
цибулина, і
2 чайних ложки сухого бульйону.
Обсмажте на сковорідці цибулю. Додайте подрібнену картоплю, 300 гр кукурудзи і 100 мл гарячої води. Тушкуйте під кришкою 10-15 хвилин. Остудіть і перетріть на пюре. У каструлі закип’ятіть літр води, додайте пюре і решту інгредієнтів. Через 5 хвилин смачний і поживний суп готовий. - Чудовим гарніром для м’ясних страв стане перловка з овочами. Для його приготування потрібно:
300 гр вареної перлової крупи,
100 гр вареної квасолі,
100 гр консервованої кукурудзи,
пара гілочок подрібненої петрушки,
по столовій ложці рослинної олії (краще оливкової) і лимонного соку.
Змішайте всі інгредієнти і насолоджуйтеся чудовим гарніром. - Легкий салат “Весняні овочі та кукурудза”. Страва, яка допоможе впоратися з весняним авітамінозом. Буде потрібно:
1 банка рибної консерви (в олії),
пучок зеленої цибулі,
300 гр свіжої редиски,
2 яйця (відварених),
½ банки кукурудзи,
склянка сметани.
Потрібно подрібнити редиску, яйця і цибулю, розім’яти рибу, змішати всі інгредієнти салату і заправити його сметаною. - Та й святковий стіл неймовірний без такого чудового продукту, як кукурудза. Рецепт легкого, швидкого і надзвичайно смачного святкового салату включає:
0,2 кг шинки, качан пекінської капусти,
0,3 кг сухариків,
200 гр майонезу.
З’єднайте подрібнені шинку і капусту з сухариками та банкою кукурудзи. Заправте салат майонезом. - Чудовий рецепт приготування кукурудзи на зиму. Згадати тихими зимовими вечорами спекотне рясне літо допоможе цей чудовий продукт – консервовані качани. Качани потрібно очистити, проварити 10 хвилин, остудити під струменем холодної води й укласти в стерилізовану банку. Додати в кожну літрову банку по 3 горошини перцю, 1 лавровому листочку і 3 столові ложки оцту. Залити гарячим маринадом (2 ложки солі та 1 ложка цукру (столові) на кожен літр води). Стерилізуйте близько години.