Смачні страви з яєць: яєчня шакшука з помідорами

Ось і настало довгоочікуване літо. Час ароматних ягід, солодких фруктів, апетитних овочів і неймовірно соковитих стиглих томатів. Загалом, саме час поповнити запас вітамінів в організмі, а заодно потішити себе дуже смачним і при цьому неймовірно корисним сніданком – шакшукою.

Що ж являє собою ця чудова страва єврейської кухні? Що таке шакшука? Виявляється, це смачна і вельми апетитна на вигляд яєчня з помідорами, навчитися готувати яку повинна кожна господиня.яєчня з помідорами, шакшука, сніданок з яєць

Секрети смачної яєчні: як готувати яєчню з помідорами

Звичайно, приготувати шакшуку можна різними способами. Одні господині воліють використовувати побільше зелені, іншим подобається шакшука з сиром. Усе це – справа смаку та звички. Однак головні інгредієнти для шакшуки залишаються незмінними. Це яйця та томати,

Розглянемо докладніше найпоширеніший і найпопулярніший рецепт яєчні з помідорами.

Для приготування чудового сніданку на двох вам знадобиться:

  • п’ять курячих яєць.
  • чотири середні помідори. Томати мають бути стиглими, без прожилок, але досить щільними.
  • один солодкий червоний перець. Цей інгредієнт не тільки надає страві неповторного смаку й аромату, а й багаторазово збільшує вміст у ній корисних речовин, зокрема вітаміну С.
    половинку середньої цибулини.
  • один зубчик часнику.
  • по одній чайній ложці паприки та зіри.
  • по дрібці цукру та чорного меленого перцю.
  • сіль за смаком.
  • дві-три столові ложки подрібненої зелені (кріп і петрушка).
  • по дві столові ложки томатної пасти та оливкової олії.

страва з яєць, яєчня з помідорами

Готуємо шакшуку:

  • У сковороді необхідно розігріти олію. Подрібнені цибулю і часник обсмажити протягом п’яти-шести хвилин (цибуля до цього часу стане прозорою, м’якою).
  • Додати подрібнений солодкий перець.
  • Через сім хвилин додати порізані томати, томатну пасту та спеції.
  • Через п’ять хвилин, коли зайва рідина з томатної маси випарується, вбийте яйця, присипте зеленню і накрийте сковорідку кришкою. Вогонь зробіть меншим. Слідкуйте, щоб страва не підгоріла.
  • Через десять хвилин шакшука готова.

Як ми бачимо, на запитання: скільки готується шакшука, можна сміливо відповісти – зовсім недовго. Не більше тридцяти хвилин. Чому б не порадувати себе і близьких таким чудовим сніданком? Адже він забезпечить вас енергією і вітамінами на весь день.

Post Author: Татьяна Б.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *