Ось і настало довгоочікуване літо. Час ароматних ягід, солодких фруктів, апетитних овочів і неймовірно соковитих стиглих томатів. Загалом, саме час поповнити запас вітамінів в організмі, а заодно потішити себе дуже смачним і при цьому неймовірно корисним сніданком – шакшукою.
Що ж являє собою ця чудова страва єврейської кухні? Що таке шакшука? Виявляється, це смачна і вельми апетитна на вигляд яєчня з помідорами, навчитися готувати яку повинна кожна господиня.
Секрети смачної яєчні: як готувати яєчню з помідорами
Звичайно, приготувати шакшуку можна різними способами. Одні господині воліють використовувати побільше зелені, іншим подобається шакшука з сиром. Усе це – справа смаку та звички. Однак головні інгредієнти для шакшуки залишаються незмінними. Це яйця та томати,
Розглянемо докладніше найпоширеніший і найпопулярніший рецепт яєчні з помідорами.
Для приготування чудового сніданку на двох вам знадобиться:
- п’ять курячих яєць.
- чотири середні помідори. Томати мають бути стиглими, без прожилок, але досить щільними.
- один солодкий червоний перець. Цей інгредієнт не тільки надає страві неповторного смаку й аромату, а й багаторазово збільшує вміст у ній корисних речовин, зокрема вітаміну С.
половинку середньої цибулини. - один зубчик часнику.
- по одній чайній ложці паприки та зіри.
- по дрібці цукру та чорного меленого перцю.
- сіль за смаком.
- дві-три столові ложки подрібненої зелені (кріп і петрушка).
- по дві столові ложки томатної пасти та оливкової олії.

Готуємо шакшуку:
- У сковороді необхідно розігріти олію. Подрібнені цибулю і часник обсмажити протягом п’яти-шести хвилин (цибуля до цього часу стане прозорою, м’якою).
- Додати подрібнений солодкий перець.
- Через сім хвилин додати порізані томати, томатну пасту та спеції.
- Через п’ять хвилин, коли зайва рідина з томатної маси випарується, вбийте яйця, присипте зеленню і накрийте сковорідку кришкою. Вогонь зробіть меншим. Слідкуйте, щоб страва не підгоріла.
- Через десять хвилин шакшука готова.
Як ми бачимо, на запитання: скільки готується шакшука, можна сміливо відповісти – зовсім недовго. Не більше тридцяти хвилин. Чому б не порадувати себе і близьких таким чудовим сніданком? Адже він забезпечить вас енергією і вітамінами на весь день.
