Ріпчаста цибуля є від природи антибіотиком, окрім того, вона містить вітамін С, групу В, РР та більше 20-ти видів мінералів. Один із них сірка, яка й дає такий різкий і не приємний аромат та відповідає за гіркоту цибулі. Максимальну кількість корисних елементів ми отримуємо, коли вживаємо в їжу сирий продукт, але не всі любителі такого виду їжі. Тому під час приготування салату різкий смак овоча може суттєво зіпсувати страву. Розглянемо способи що усувають гіркоту цибулі.
Чим прибирають гіркоту з цибулі? Найпоширеніші лайфхаки
Один із найпоширеніших способів це окріп. Однак дієтологи попереджають, що подібний метод позбавляє овоч майже всіх вітамінів, особливо вітаміну С і мінералів. І цибуля набуває смаку привареного овоча, що мало кому сподобається в салаті, наприклад.
Усунути гіркоту з цибулі можна, якщо на розігріту сковорідку налити трохи олії і на швидкому вогні обсмажити порізану цибулю. Важливо, що кількість олії має бути мінімальною.
Більш відповідним способом позбутися гіркоти цибулі, якщо потрібно приготувати салат, допоможе вимочування в розчині кухонної солі. Щоб приготувати цей розчин, знадобитися розчинити сіль у холодній кип’яченій воді у співвідношенні 1 літр води на 1 столову ложку солі. І витримати в ньому цибулю протягом 20-ти хвилин. У цьому разі цибуля не втратить своєї структури, але це значно допоможе прибрати гіркоту цибулі.
Цибулю можна просто засипати кухонною сіллю на 30 хвилин, потім просто промити під проточною водою і висушити паперовим рушником. Цей спосіб ідеально підходить для підготовки цибулі в салат.
Для маринаду знадобляться по половині столової ложки цукру, соняшникової олії та солі. Весь цей набір потрібно розчинити в склянці оцту. Потім занурити в отриманий маринад нарізану кільцями цибулю і витримати її протягом 30 хвилин. Це не тільки допоможе прибрати гіркоту з цибулі, а й додасть пряного смаку вашій страві.
Виправити гірку цибулю допоможе ще один спосіб. Потрібно порізати дрібно цибулю і ложкою перемішувати її, поки овоч не виділить сік. Розтопити вершкове масло до рідкого стану і занурити в нього цибулю. Усе ретельно перемішати й залишити хвилин на 10. Після закінчення цього часу цибулю процідити і промити в теплій воді, бажано в проточній.
Тепер ви знаєте чим прибрати гіркоту з цибулі.