Свіжі фрукти мають безліч переваг перед замороженими в плані смаку і збереження в них корисних речовин. Тому кожному буде корисно знати як зберегти свіжість фруктів на максимально тривалий час. Щоб не викидати зіпсовані продукти, подбайте про створення правильних умов зберігання одразу, як вони потрапили до вас додому з ринку або супермаркету.
Корисні поради для зберігання фруктів, які не дадуть їм швидко зіпсуватися
Фрукти та ягоди, що мають кісточки, потрібно якнайшвидше скласти в холодильник. Особливо в тому разі, коли ви принесли їх з ринку, де вони тривалий час перебували на відкритому сонці. Якщо цього не зробити, то плоди, опинившись у теплому домі, за лічені години дозріють, і їхня якість погіршуватиметься. Наприклад, малина, не покладена в холодильник, скоріше за все зіпсується вже до ранку наступного дня.
Правило, як зберігати фрукти, говорить: бережіть їх від потрапляння вологи, яка чинить на них згубний вплив. Тому миємо фрукти ми відразу перед тим як їх з’їсти. З метою поглинання непотрібної рідини під фрукти можна підкласти серветки і тканинний рушник. Цей трюк допоможе зберегти свіжість фруктів. У холодильнику найбільш підходящим місцем для плодів будуть верхні полиці, оскільки там, як правило, рівень вологості нижчий.
Пам’ятайте, що якщо фрукти упаковані в пакети, доступ повітря до них буде повністю перекритий, унаслідок чого утворюється волога, що стає причиною гниття. Зберігання фруктів в оптимальному варіанті здійснюється в мисці або спеціальному контейнері. Потрібно акуратно викладати плоди шарами, між якими мають знаходитися паперові серветки. Контейнер не закриваємо кришкою, щоб зайва волога не затримувалася.
Важливі хитрощі щодо зберігання фруктів:
- Щоб отримати максимум соку з цитрусових, залиште їх на кілька годин лежати в теплому місці;
- Апельсини і грейпфрути не втрачають свіжість довше, ніж багато інших фруктів;
- Груші дозріють швидше, якщо помістити їх у паперовий пакет;
- Виноград потрібно мити перед вживанням, а зберігати його можна близько 10 днів у целофановому пакеті в холодильнику;
- щоб ягоди не пліснявіли, перекладайте їх з тієї ємності, в якій вони продавалися, в ту, де вони лежатимуть не так щільно одна до одної;
- яблука залишаться свіжими до чотирьох тижнів, перебуваючи в прохолодному місці.
Насолоджуйтеся дарами літа й осені якомога довше, знаючи секрети продовження їхньої свіжості.