Усім нам із дитинства бабусі чи мами говорили, що малинове варення дуже корисне. Кожну застуду супроводжував чай із малиновим варенням або просто їли його ложками. Це було найприємніше лікування в дитинстві.
Однак, користь від малини і справді величезна. У цій ягоді міститься величезна кількість вітамінів та інших корисних речовин.
Вітаміни А, Е, В2 і РР сприяють поліпшенню стану шкіри. Залізо, яке у великій кількості міститься в ласощах, покращує процес кровотворення. Також малинове варення допомагає справлятися зі стресом завдяки наявності міді в складі.
Готуємо малинове варення
Для малинового варення нам знадобляться стиглі ягоди середнього розміру. Перестиглі – краще не брати, оскільки вони можуть зіпсувати зовнішній вигляд варення.
Варити ласощі найкраще в посуді з нержавіючої сталі. Такі ємності не вступають у реакцію із заготівлею. Мідні або алюмінієві каструлі краще не використовувати, оскільки під час варіння, вони будуть окислюватися і не додадуть користі вашому варенню. Також можна використовувати емальований посуд, але потрібно уважно стежити за тим, що може відколотися емаль.
Отже, з посудом для приготування ми визначилися, тепер потрібно підготувати банки і кришки, в які будемо наливати готове варення. З цією справою все просто, потрібно простерилізувати їх будь-яким зручним для вас способом.
Тепер підготуємо ягоди. Потрібно акуратно перебрати малину і видалити недозрілі та перезрілі ягоди. Промивати слід не під проточною водою, а потрібно занурити малину у воду. Так усі ніжні ягідки збережуть свою форму. Після миття слід дати всій воді стекти і тільки після цього перекладаємо її в ємність для варіння.
Існує маса рецептів приготування варення, але хочеться звернути увагу на один із найшвидших способів.
Нам знадобитися 1 кг малини та 1 кг цукру. З’єднуємо їх разом і залишаємо годин на 5. Сік, що утворився, виливаємо в каструлю і кип’ятимо близько 10 хвилин. Після того як приготували сироп, засипаємо в нього ягоди і на повільному вогні доводимо суміш до кипіння. Кип’ятимо наше варення ще хвилин 5 і розливаємо по банках.
Завдяки такому методу приготування у варенні краще зберігаються вітаміни та корисні речовини, а стояти така баночка може закритою рік.

Є деякі хитрощі при приготуванні на які варто звернути увагу. Щоб перевірити готовність варення потрібно капнути варення на тарілочку і якщо сироп не розтікається, то можна знімати ласощі з вогню. Також рекомендуємо не варити понад два кілограми малини за один раз, так вона звариться швидше, і варення буде більш ароматним.