ТОП-10 вітамінів, які зміцнюють імунітет дитини

Організм дитини потребує особливої уваги. Він активно розвивається і набагато менш стійкий до шкідливих зовнішніх чинників, вірусів або бактерій, ніж дорослі. У дітей зниження імунітету трапляється вкрай часто і може одразу ж спричинити численні інфекції. Імунітет організму допомагають зміцнювати вітаміни, необхідні для правильного розвитку і функціонування всіх внутрішніх систем організму.

дівчинка п'є сік, склянка соку в руках у дівчинки, дитина і вітаміни

У яких продуктах харчування є всі необхідні вітаміни?

Часто згадуваний ретинол – вітамін А, стимулює організм покращувати імунітет. Він не тільки захищає від інфекцій (особливо дихальних шляхів), а й скорочує тривалість захворювань. Вітамін А захищає слизові оболонки дихальних шляхів, що ефективно запобігає потраплянню мікробів в організм.

Джерелами вітаміну А є: риба, риб’ячий жир, яйця, молоко, паприка, печінка, морква, зелена цибуля, гарбуз, шпинат, абрикоси, вершкове масло, картопля, помідори, спаржа, кріп, зелений горошок, капуста, броколі.

Однак варто пам’ятати, що вітамін А працює набагато швидше й ефективніше разом із вітамінами В і D, а також кальцієм і фосфором.

Аскорбінова кислота, або вітамін С, збільшує кількість лейкоцитів в організмі. Він працює антивірусом і підвищує імунітет навіть у періоди фізичних навантажень. Вітамін С також є потужним антиоксидантом проти вільних радикалів. Крім того, він зміцнює і герметизує кровоносні судини, що ефективно запобігає потраплянню вірусів в організм. Найкращими джерелами вітамінів є червона та білокачанна капуста, цвітна капуста, шпинат, полуниця, чорна смородина, червоний і зелений перець, лимони, петрушка, апельсини, помідори, брюссельська капуста, суниця, червона смородина.

дитина на тлі вітамінів, дівчинка на тлі фруктів і овочів

Вітамін В6 або піридоксин впливає на роботу імунної системи, оскільки він бере участь в утворенні гормонів – адреналіну і серотоніну. Це необхідно для виробництва антитіл та еритроцитів.

Вітамін В6 міститься в таких продуктах, як картопля, цільнозернове борошно, банани, авокадо, печінка, риба, волоські горіхи, шпинат, молочні продукти, яйця, зелений горошок, соя, зародки пшениці, дріжджі.
Крім того, в період інфекції та застуди слід вживати Вітамін Е та Вітамін Д, що активізує захисні сили організму .

Post Author: Дарья С.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *