Багатьом не подобається процес очищення щойно звареної картоплі. Часто буває, що картопля в мундирі погано чиститься, а до того ж тримати гарячий овоч у руці неприємно і боляче. На щастя, існують лайфхаки очищення картоплі в мундирі, за допомогою яких можна буквально за хвилину зробити цю роботу і не обпекти при цьому пальці.
Без цього інгредієнта не обходиться жоден салат олів’є і жодна окрошка – варена картопля в мундирі. Лайфхаки по позбавленню її від шкірки повинна знати кожна господиня для полегшення кулінарного процесу.
Методи швидкого очищення картоплі в мундирі:
- Щоб приготувати, а потім швидко почистити варену картоплю, не потрібно ніяких спеціальних пристосувань, тільки каструля з водою, ніж і сама картопля.
- До початку варіння овочів проведіть ножем по колу приблизно на середині бульби. Повторіть цю дію з кожною картоплиною, роблячи надріз не глибше шкірки.
- Кладіть овочі в каструлю і ставте її на плиту. Після закипання робимо невеликий вогонь і готуємо близько 20 хвилин, дивлячись якої величини бульби. Перед закінченням варіння підготуйте миску з дуже холодною водою (найкраще додати кубики льоду). Потім дістаємо з каструлі картоплю і занурюємо її в холод. Там вона знаходиться 10 секунд.
- Охолоджену картоплю потрібно витягнути з води, і тримаючи її за боки, потягнути в протилежні сторони. Таким чином, можна легко очистити шкірку картоплі в мундирі, а головне що пальцям в цей час гаряче не буде. Готово! Картоплю можна вживати в їжу або продовжувати роботу з її підготовки для салату.
- При приготуванні овоча в шкірці, на відміну від заздалегідь очищеного, зберігається в рази більше вітамінів. Крохмаль, що міститься в його бульбах, використовується в кулінарній справі і в медицині. Він знімає запалення і має обволікаючу дію, тому в лікуванні шлунково-кишкових розладів без нього не обійтися.
Уже не одне століття в нашій країні картопля є одним з найулюбленіших і найпоширеніших продуктів. Саме тому велика частина городу наших співвітчизників засаджена картоплею. Її використовують як гарнір до страв з м’яса або риби. Також слід нагадати, що картоплю корисно вживати в їжу для надходження в організм калію, дуже корисного для збереження здоров’я серця і регулювання обмінних процесів. Для лікувальних цілей краще вибирати картоплю червоних сортів.