Афганський плов кабулі – король східних страв

Плов кабулі – це вишукана східна страва, яка абсолютно не схожа на те, що ви куштували раніше. Для приготування кулінарного шедевра потрібно пам’ятати про маленькі секрети.

Плов афганський рекомендують готувати з рису молочного відтінку. Купуючи крупу, ретельно перевірте зерна на щільність, вони не повинні ламатися. Уважно вивчайте зернятка, так, в одній жмені не має бути багато білих рисинок. Про якість основного інгредієнта може сказати процес промивання, якщо вода довгий час зберігає білий каламутний відтінок, значить крупа неякісна.

плов, афганський плов. плов кабулі, страви з рису

Рецепт приготування плову кабулі – основні інгредієнти та секрети

Як виявилося, афганський плов не втратить у смаку, якщо його готувати не в казані, а звичайній каструлі, що має потовщене дно. Фахівці не радять солити крупу під час варіння, краще присолити бульйон.

Приготування плову кабулі не вимагає особливих навичок, для створення кулінарного шедевру потрібно слідувати рецепту і заздалегідь запастися такими інгредієнтами:

  • 6 столових ложок рису;
  • не менше 1,5 кг баранини;
  • 250 мл смачного бульйону;
  • спеції;
  • куркума;
  • цукор для посилення смаку;
  • 3 чайні ложки солі;
  • трохи сухофруктів (це може бути чорнослив, курага чи родзинки) або горіхів.

Готуючи плов по-афганськи, не забудьте ретельно вимити крупу, вода має стати прозорою і тільки після цього залити рис окропом, бажано, щоб каша настоялася вночі. Як пам’ятаєте, плов кабулі рецепт включає баранину. Тому, щойно рис настоїться, потрібно зайнятися м’ясом, а саме, протушкувати його з цибулею або ж просто відварити. Після готову баранину обсмажити. Зазначимо, що м’ясний бульйон виливати не варто, оскільки надалі цей інгредієнт стане в пригоді. Тому обов’язково підсоліть воду за смаком.

Рис відварити до напівготовності, після залити бульйоном. Зверху викласти м’ясо, нарізану підсмажену моркву, змішану з родзинками, додайте олію, що залишилася на сковорідці. Каструлю з пловом закрийте щільніше, і накрийте рушником. Готову крупу потрібно перемішати і посипати горіхами, морквою і цукатами.

Кухарі радять не мішати ложкою кабулі плов, адже це може пошкодити зернятка. Краще використовувати шумівку, яка просто штовхає рис від стеки до стінки. До речі, щоб із плову пішла зайва рідина, каструлю на завершальному етапі готування накривають рушником.страви з рису, плов по-афганськи, плов кабулі

Post Author: Татьяна Б.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *