Тривалий час баклажани використовували тільки в лікувальних цілях. Але сьогодні ми знаємо, що з них можна приготувати багато смачних і поживних страв, наприклад – салат. Печені баклажани особливо корисні, завдяки мінімальній термічній обробці вони зберігають максимум корисних властивостей. Обов’язково спробуйте салат із печених баклажанів, рецепт доповнений пряними травами та сиром фета підкорить будь-якого гурмана.
Інгредієнти для салату з печених баклажанів
- 3 баклажани
- мікс із салату айсберг, руколи та листя салату
- 1 гілочка помідорів-чері
- 200 гр. сиру фета
- кілька гілочок кінзи
- 2 ст.л. лимонного соку
- 5 ст.л. кунжутної олії
- 2 зубчики часнику
- Сіль, перець
Рецепт салату з печених баклажанів
- Баклажани нарізаємо кружечками, приблизно в палець завтовшки, солимо і залишаємо пустити сік. Необхідний крок, який допоможе уникнути гіркоти.
- Позбавляємося зайвої рідини за допомогою паперового рушника і запікаємо в духовці по 10 хв з кожного боку за температури 200 градусів, попередньо збризнувши олією.
- Для маринаду змішуємо – кунжутну олію (її можна замінити оливковою), часник, пропущений через прес, сіль і чорний мелений перець. Поливаємо маринадом гарячі печені баклажани, салат має добре просочитися його ароматом і повністю охолонути.
Примітка: на цьому етапі можна залишити овочі в холодильнику і продовжити приготування на другий день, коли вони добре промаринуються.
- Зелень подрібнюємо руками і викладаємо на плоске блюдо з широкими полями. Запечені овочі кладемо на отриману зелену подушку. Зверху додаємо сир фета. Його можна накришити руками або порізати акуратними кубиками. Салат із печеними баклажанами приправляємо лимонним соком, залишками маринаду і зеленню кінзи.
Не бійтеся експериментувати! За бажання збризніть страву соєвим соусом або бальзамічним оцтом, посипте кунжутним насінням, додайте горішки або насіння соняшнику.
Салати з печених баклажанів чудово доповнюють святкове меню і стають улюбленцями повсякденної кухні.