Ягідний пиріг галета на горіховому тісті

Галета – ягідний пиріг французького походження. Насправді галета може бути абсолютно різною. Її подають як основну страву з начинкою з м’яса та овочів. Або готують відкриті пироги з будь-якими фруктами та ягодами. Приготувати ягідний пиріг можна будь-якої пори року, використовуючи свіжі або заморожені – полуницю, малину, чорниці, брусницю, смородину, а також – зібравши все це в цілісний вітамінний мікс. Сьогодні приготуємо пиріг із ягодами на горіховому тісті.

пиріг з ягодами,ягідний відкритий пиріг

Інгредієнти для ягідного пирога галета

  • 400 гр. улюблених ягід
  • 50 гр. перетертих горіхів
  • 100 гр. Масла
  • 200 гр. борошна
  • 100 гр. Цукру
  • 50 гр. крижаної води
  • дрібка солі
  • мигдальні пелюстки і яйце для прикраси

Рецепт ягідного пирога галета

Найкраще для тіста підійде мигдаль або фундук. Але, якщо їх під рукою не виявилося, сміливо беріть волоські горіхи. Попередньо горішки потрібно очистити, підсушити на сухій сковорідці та подрібнити до стану борошна в блендері. Завдяки горіхам випічка стане більш ароматною та розсипчастою.

  • Спершу змішаємо в ємності сухі інгредієнти – перетерті горіхи, борошно, цукор і сіль.
  • Холодне масло натираємо на крупній тертці та з’єднуємо з борошном. Має вийти жирна крихта.
  • Дуже швидко продовжуємо готувати ягідний пиріг галета. Рецепт не терпить повільності: додаємо в тісто воду, замішуємо і формуємо кулю. Залишаємо на 1 годину в холодильнику.
  • Поки тісто охолоджується, підготуємо ягоди для галети. Пиріг із ягодами можна готувати без цукру, тоді він вийде злегка кислуватий. Якщо ви віддаєте перевагу традиційному підходу, ягоди змішайте з цукром за смаком і злегка притрусіть борошном (крохмалем).

відкритий пиріг з абрикосами, домашня випічка

Примітка: із зазначених інгредієнтів можна приготувати одну галету або розділити на кілька маленьких пирогів.

  • Холодне тісто тонко розкачуємо, викладаємо начинку, загортаємо краї та відправляємо в духовку на 40 хв за температури 180 градусів.
  • Змащуємо готовий пиріг збитим яєчним білком. Випічку, що охолола, посипаємо мигдальними пелюстками або цукровою пудрою.

Ягідним пирогом галета можна нагодувати сім’ю в будній день, здивувати друзів під час пікніка або використовувати як реквізит для фотосесії. Вона має неймовірно стильний і красивий вигляд, а головне – своїми смаковими якостями не розчарує навіть найдосвідченішого гурмана.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *