Як приготувати печінку без гіркоти?

Печінка дуже корисний і досить універсальний продукт. Рецепт печінки можна знайти на будь-який смак – смажена з овочами або відварна, тушкована в соусі або приготована на грилі. З неї виходять чудові закуски, паштети, а також основні страви. На жаль, багато господинь відмовляються від цього продукту, зіткнувшись із ситуацією, коли смажена печінка гірчить. Приготування печінки має кілька секретів і сьогодні ми їх розкриємо.

печень нарезанная на доске, приготовление печени

Чим прибрати гіркоту з печінки?

Найчастіше в кулінарії використовують яловичу або курячу печінку, вона ніжніша і вкрай рідко віддає гіркотою. Але досвідчена господиня повинна вміти приготувати і свинячу печінку, яка часто має гіркуватий присмак.

Гіркота відчувається при неправильному видаленні жовчного міхура. Уважно огляньте наявний шматочок, позбудьтеся частинок, забарвлених у жовтий або зеленуватий відтінок. Промийте холодною водою. Також видаліть усі судини, жили та плівку. Плівочка легше відстане, якщо свинячу печінку опустити на кілька секунд в окріп.

Позбутися гіркоти допоможуть спеціальні маринади для печінки. Найпопулярніший – із молока. Поріжте печінку шматочками й опустіть у молоко на годину. Ця процедура зробить будь-яку печінку не тільки смачною, а й м’якою.

Якщо в будинку не виявилося молока, використовуйте маринад із солі. Варіть печінку близько 20 хвилин у солоній воді, після чого обсушіть її паперовим рушником. Далі продукт готують без солі, додаючи її за смаком у самому кінці.

Не завжди господині згадують про необхідність замочування печінки перед її приготуванням. Що робити з гіркою печінкою в готовій страві? Замаскувати специфічний смак можна за допомогою цибулі та моркви. Зробіть засмажку, додайте до печінки трохи води та дрібку цукру, протушкуйте під кришкою. Чудово в цій ситуації рятують прянощі, приправте страву запашним перцем, чебрецем, шавлією або часником.

жареная печень на тарелке, блюдо с закусками

Рецепт приготування печінки в сметані

  • Підготуйте печінку до приготування, скориставшись рекомендаціями вище.
  • Відбийте яловичу або свинячу печінку, поріжте на порційні шматочки. Обваляйте їх у борошні та готуйте до золотистого кольору.
  • Окремо обсмажте цибулю та печериці (за бажанням).
  • З’єднайте інгредієнти в одній сковорідці, додайте сіль, перець, сметану і трохи води. Тушкуйте під кришкою близько 20 хвилин.

Дотримуйтесь цих простих рекомендацій, і гірка печінка ніколи не з’явиться на вашому столі. Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *