Приготування риби по-грецьки під вершковим соусом

Якщо ви шукаєте простий рецепт риби, по-грецьки приготувати її дуже легко. У класичному виконанні – це традиційна польська страва, яка не має жодного стосунку до своєї назви. Ми спробуємо її трохи урізноманітнити та приготувати під вершковим соусом. Така смакота сподобається навіть тим, хто не їсть рибу. Запечена в духовці з овочами, вона виходить дуже м’якою та максимально корисною. З рибою по-грецьки гармонійно поєднується будь-який гарнір, вона гідна підкорювати гурманів на святковому столі й не буде нав’язливою у звичайний день.

тарілка з рибою, страви на свято, риба по грецьки

Інгредієнти для риби по-грецьки:

  • 1 кг філе масляної (або іншої білої риби)
  • 200 гр. рідких вершків
  • 100 гр. твердого сиру
  • 2 великих помідори
  • 3 зубчики часнику
  • панірувальні сухарі
  • лимон
  • сіль, перець, приправи

Простий рецепт: риба по-грецьки під вершковим соусом

Щоб приготувати рибу по-грецьки, не знадобиться багато сил і часу.

Філе добре промиваємо, сушимо паперовим рушником і розрізаємо на плоскі порційні шматочки у вигляді відбивної.

Кожну відбивну солимо, перчимо, додаємо розмарин, базилік, чебрець, чебрець, трохи сушеної м’яти.

Що більша різноманітність трав, то цікавішим буде смак і аромат. Укладаємо рибку на деко і збризкуємо соком лимона.

Продовжуємо готувати рибу по-грецьки та приступаємо до соусу.

У класичному рецепті використовують томатну пасту.

Але ми приготуємо незвичайний вершковий соус із помідорами.

Масляна риба досить суха та дієтична, тому жирні вершки їй не зашкодять. А якщо ви стежите за калоріями, замініть їх легкою сметаною. Помідори режим дрібними кубиками, натираємо твердий сир, видавлюємо часник, заливаємо цю суміш вершками і даємо постояти близько 20 хвилин.

смажена риба, апетитна страва, смачна їжа

Порада: починайте приготування саме з соусу, тоді він встигне настоятися, поки ви підготуєте філе риби.

Рясно викладаємо заправку на філе і посипаємо рибу по-грецьки панірувальними сухарями. Вони забезпечать їй хрустку скоринку та рум’яний вигляд.

Запікаємо в добре розігрітій духовці за температури 180 градусів. Чекаємо буквально 30 хвилин і дістаємо, напевно всіх здивує і порадує така незвичайна риба по-грецьки. Рецепт передбачає гарячу подачу, але і в холодному вигляді вона нікого не залишить байдужим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *