Щоб назвати раціон дитини справді повноцінним, у її меню обов’язково мають бути овочі. Тож те, що болгарський перець теж несе незамінну користь для дитячого організму, – сумнівів немає.
Коли болгарський перець можна включати в раціон дитини?
Знайомити з цим продуктом дитину слід після досягнення нею 11 місяців. Починаючи з пів чайної ложечки, поступово збільшувати розмір порції до 30 г. Протягом перших двох днів після прикорму потрібно ретельно стежити за тим, щоб у дитини не проявилися алергічні реакції у вигляді висипу, лущення тощо. Тим паче, що плоди цього овоча можуть бути і жовтими, і зеленими, і червоними.
Давати перець діткам потрібно у вареному або запеченому вигляді, потім овоч подрібнюють у блендері й дають як окрему страву або додають у супчики. Старшим діткам (приблизно 1.5 року) овоч можна пропонувати в сирому вигляді, порізавши на шматочки.
Яку роль відіграє болгарський перець у раціоні дитини?
Завдяки своїм властивостям і кількості корисних речовин вживання болгарського перцю дитиною позначається абсолютно на всьому дитячому організмі. А саме:
- вітамін А. Допомагає уникнути дитині проблем із зором, знижує навантаження на очі в процесі напруженої зорової активності (перегляд телевізора, планшета);
- цинк. Активно справляється з ослабленим волоссям, нігтями, проблемами зі шкірою. Дуже корисний діткам, схильним до дерматитів і випадіння волосся;
- вітаміни групи В. Незамінні дітям із порушеннями в роботі нервової системи (безсоння, страхи, стреси). Завдяки цим вітамінам у школярів спостерігається поліпшення пам’яті, концентрація уваги;
- залізо. Підвищує гемоглобін і тому допомагає боротися з анемією;
- фосфор і кальцій. Беруть участь у розвитку кісткової тканини та зубної емалі;
- клітковина. Покращує роботу шлунково-кишкового тракту;
- вітамін С. Болгарський перець є майже рекордсменом за його вмістом, який допомагає організму, що росте, запобігти вірусним захворюванням і незамінний у процесі одужання.
Небезпечно включати в меню цей овоч, якщо в дитини гастрит, виразка, проблеми з печінкою та нирками, епілепсія, гіпотонія (схильні підлітки).
Тож тішити чи ні дитя смачним корисним овочем, мають вирішувати батьки, обов’язково враховуючи стан здоров’я малюка. Адже тільки так можна домогтися дійсно позитивного впливу цього продукту на дитячий організм.