Відмовившись від м’яса, не всі відразу можуть зорієнтуватися в достатку доступних продуктів. Організм вимагає більше перекусів, і ти починаєш думати: з чим зробити бутерброд вегетаріанцю? Насправді вибір досить великий.
Пропонуємо рецепти вегетаріанських бутербродів
Швидкі закуски для вегетаріанця з авокадо
Шматочки білого батона підсмажуємо на сухій сковороді.
Стиглий авокадо намазуємо на бутерброд і трохи присолюємо.
Якщо авокадо недостатньо м’який, поріжте його тонкими пластинами.
Зверху викладаємо листя салату або руколу, за бажанням можна взяти пекінську капусту, шпинат, щавель.
Далі кільця помідора і свіжа зелень, кріп або петрушка. Як ви вже напевно зрозуміли, з цього набору продуктів можна приготувати будь-які бутерброди. Вегетаріанські закуски формуємо на свій смак.
Підключайте фантазію, у вас вийде мінімум п’ять варіантів.
Тости з хумусом
Вегетаріанські бутерброди можна з’їсти як основну страву, якщо приготувати ситну намазку з хумусу. Насамперед приготуємо хумус: нут відварити і пюрирувати блендером. Додати роздавлений часник, трохи лимонного соку, оливкової олії, авокадо, сіль, перець і пасту з кунжуту та кумину (обсмажуємо насіння на сковорідці без олії та перетираємо комбайном у порошок). Доводимо до однорідного стану за допомогою блендера.
Робимо тости в тостері. Щедро намазуємо хумус на сумний хліб. Завершуємо композицію скибочками помідора або огірка.
Теплий бутерброд із баклажаном
Баклажан нарізаємо кружечками, солимо і залишаємо пустити сік (це допоможе позбутися гіркоти). Обсмажуємо кружечки з двох боків у мінімальній кількості рослинної олії. Окремо смажимо печериці з цибулею, за 2 хвилини до готовності додаємо кілька скибочок помідора. Солимо, додаємо дрібку орегано, гострий перець (за бажанням) і даємо трохи протушкуватися. Викладаємо теплі овочі на цільнозерновий хліб і насолоджуємося – вегетаріанський бутерброд готовий.
Хлібці з соусом кеш’ю
Соус можна приготувати заздалегідь і залишити в холодильнику, щоб він завжди був під рукою, коли захочеться вегетаріанський бутерброд. Рецепт включає: 300 гр. горіхів кеш’ю, 100 гр. гарбузового насіння, 100-200 гр. соєвих вершків, маслинову олію, жменю каперсів і в’ялених помідорів, 2 зубки часнику, цедру лимона, сіль, перець, за бажанням свіжий гострий перець.
Горіхи та насіння заливаємо водою і залишаємо на ніч. На другий день зливаємо воду і всі перераховані інгредієнти відправляємо в блендер. Густоту соусу регулюємо кількістю вершків і оливкової олії, поступово доливаючи їх під час збивання. Доводимо суміш до однорідного стану й охолоджуємо годину в холодильнику.
З таким соусом можна подавати основні страви, м’яку фокачу або робити швидкий вегетаріанський бутерброд на хлібі з насінням і горішками чи хрустких хлібцях.