Як швидко зварити буряк і зберегти при цьому всі вітаміни?

Буряк один із багатьох коренеплодів, який корисний від вершків до корінців. До коктейлю вітамінів і мінералів входять йод, магній, калій, кальцій, залізо, вітаміни С і А, уся група В і РР. Буряк виступає як потужний антиоксидант, підтримує наше серце і зменшує ризик виникнення всіляких пухлин. Господині часто задаються питанням, як же приготувати буряк, щоб весь цей дорогоцінний набір не випарувався, а надійшов до нас в організм. Відомо, що варити буряк можна до 3-х годин, залежно від розміру плода. Часто господині шукають способи скоротити цей часовий відрізок.

свекла с ботвой, молодая свекла с ботвой

Скільки варити буряк для досягнення оптимального ефекту?

У приготуванні буряка багато тонкощів і різних нюансів. Якщо ви нікуди не поспішаєте, то можете зварити буряк класичним способом. У каструлю з прохолодною водою занурити попередньо вимиті овочі та варити близько 3-х годин. Періодично можна зубочисткою перевіряти готовність буряка. Спосіб довгий, але деякі вітаміни залишаться. Якщо помістити овочі в киплячу воду, то можна зварити буряк швидше. Час приготування скоротиться майже на годину. Професіонали радять через 30 хвилин після кипіння, вилити окріп і обдавати буряк холодною водою протягом 15 хвилин. Завдяки температурному стрибку можна швидко приготувати буряк і скоротити час ще на 10 хвилин. Крім того, овочі простіше буде очистити. Крім того, важливо запам’ятати, що буряк у процесі приготування не солять, щоб зберегти м’якість продукту.

отваренная свекла, нарезанная ломтиками свекла

Максимально швидкий спосіб приготування буряка полягає в таких маніпуляціях:

Потрібно у велику кількість киплячої води занурити овочі, зробити максимально високий вогонь і не накривати ємність кришкою варити 15-25 хвилин. Після занурити на 10 хвилин у крижану воду. Дієтологи попереджають, що в овочах не залишиться нічого корисного, але зате це дасть змогу максимально швидко зварити буряк. Вітамін С випаровується за температури 190“. Найправильніший спосіб приготування буряка, який дає змогу зберегти всі вітаміни та мінерали – зовсім не варіння, а запікання. Потрібно обернути кожен овоч у фольгу і покласти на деко з водою в попередньо розігріту до 160“ духовку. Запікати потрібно від години до 1,5. І звичайно ж після запікання на 10 хвилин овочі потрібно буде занурити в холодну воду. Тільки завдяки такому способу приготування у вас вийде смачний і максимально корисний буряк. Зварити швидко чи зберегти вітаміни – вибирати вам.

Post Author: Татьяна К.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *