Корисні властивості зеленої гречки

Зелена гречка це не є новомодний продукт, що нещодавно з’явився на ринку. Дуже дивно, але багато хто досі не знає, що такий продукт у принципі існує. Насправді гречка зелена – це та сама крупа, що ми звикли бачити на прилавках. Просто звичайна коричнева крупа обсмажується для більш тривалого зберігання. По суті саме зелена гречка це первісний продукт, з яким потім проводять різноманітні маніпуляції.

крупа зеленої гречки, несмажені зерна гречки

Переваги зеленої гречки

Ця всіма непримітна крупа має такий самий поживний набір речовин, як і інші повноцінні білкові продукти: цілих 18 амінокислот. І після цього чи варто її називати просто кашею?

Властивості зеленої гречки досить специфічні та багатогранні. У разі вживання цієї крупи на постійній основі вона може нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту, полегшити симптоми в разі виразки та хвороб шлунка, очистити кишечник, запобігти закрепам. Так само систематичне вживання цієї крупи є профілактикою онкологічних захворювань.

Таку крупу дуже корисно їсти за наявності надмірної ваги, бо вона розганяє метаболізм людини, і процес схуднення прискорюється в рази. Але це тільки в тому разі, якщо людина дотримується правил здорового харчування і веде активний спосіб життя.

Дієта із зеленою гречкою нагородить тебе неймовірними результатами, якщо додати її в свій режим харчування на постійній основі. На сніданок ми пропонуємо спробувати тобі зробити смузі з пророщеної гречки з ягодами, на обід і вечерю ти можеш подати її на гарнір. Так само з неї виходять чудові салати: у пророщену гречку необхідно додати олії та овочів. Не варто боятися експериментувати.

зелена гречка в пачці та в мисці, миска із зеленою несмаженою гречкою

Як правильно їсти зелену гречку?

Таку крупу найкраще пророщувати. Тоді вона стає м’якою, як кашка. І в такому разі з неї можна робити найрізноманітніші страви. Зараз ми розповімо тобі, як же розібратися з приготуванням зеленої гречки.

Для початку її потрібно замочити на кілька годин. Вона виділить слиз, який необхідно змити, промивши крупу. Вологу кашку залиш на ніч у посудині, але прикрий кришкою. Так само необхідно кришку трохи відкрити, щоб зайва волога з крупи випарувалася.

Уже за ніч зернятка здатні проростити до 1 сантиметра паростків.

Насправді ти перестанеш сумніватися, чи корисна зелена гречка, як про неї говорять, коли дізнаєшся, що в ній настільки велика кількість вітамінів, що її можна вживати, не піддаючи термічній обробці.

Post Author: Яна М.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *