Твід – матеріал з товстих вовняних ниток з ворсом, переплетених по діагоналі, і батьківщина щільної тканини – Шотландія. У моду твідові речі увійшли на початку XX століття за підтримки Коко Шанель.
Один з головних модних трендів не тільки 2018, а й 2019 року привертає увагу модниць по всьому світу. Але разом з тим твідові речі залишають багато запитань: куди їх носити і з чим поєднувати. Про це йтиметься далі.
Які існують різновиди твіду і в чому його перевага?
Серед великої кількості можливих плетінь можна виділити три найбільш популярні види:
- Донегал – матеріал із вкрапленням вузликів іншого кольору. Найбільш популярний вид.
- Коверкот – тканина з ниток кількох кольорів, що дають строкатий візерунок, який здалеку з’єднується в один колір.
- Шеврон – з плетінням ялинкою.
Пальта, жакети, спідниці, сарафани і штани – варіантів одягу з твіду багато. І він не дарма набув такої популярності – якісна тканина має низку переваг:
- не вигоряє на сонці;
- насилу промокає;
- практично не мнеться;
- довго носиться.
Як носити твідові речі?
Обираючи речі з твідової тканини, варто пам’ятати кілька особливостей і правил, які допоможуть створити елегантний і ефектний образ:
- Класичний піджак без коміра, що прийшов до нас із 50-х років XX століття, завжди надає солідності, особливо молодим дівчатам.
- Якщо жакет пастельних відтінків, до нього більше пасуватимуть сорочки і блузи таких самих пастельних тонів, але в жодному разі не білого кольору.
- Купуючи сукню, пам’ятайте, що це вовняна річ, тому в теплому приміщенні в ній буде спекотно. Іноді замість сукні буде доречнішим сарафан із сорочкою або блузою.
- Ідеальний варіант твідового вбрання – класичний спідничний або брючний костюм.
- Доповненням до костюма або однієї з частин костюма може бути кепі того ж забарвлення, що зробить образ завершеним.
Твід – універсальний матеріал, який пасує всім незалежно від фігури. Як і з іншими предметами гардероба, головне – підібрати модель за типом фігури. Наприклад, повненьким дівчатам краще віддати перевагу класичній спідниці-олівцю і дивитися на більш “гладенькі” різновиди твіду, бо рельєфні надають об’єму.